Tyre Garden [2015-63]

  

The Tyre Garden on Racecourse Avenue is a multipurpose shelter for passengers and guests of the resort anytime of the year, as well as reflecting the farming culture found in Methven through the reuse of farming materials in the surrounding garden.

The structure of the shelter is constructed from recycled materials, the walls made of used tyres rammed with earth to help minimise the effect of seismic action commonly encountered within the Canterbury region. Wooden pallets form the structure of the roof and is thatched with bales of straw. Angled walls provide views to Mount Hutt and offer protection to passengers from the prevailing winds (as well as providing a view of the incoming bus), but open to allow for vegetation blossom through the exposed tyres.

2015-63 Tyre GardenPNG-small

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *