Rerehi Whakarutu [2015-21]

  

Rerehi Whakarutu

For our Shac bus shelter proposal we explored the concept and ideas behind curves that could be achieved using straight lines and arranging them using horizontal and vertical axis. We used this to replicate the rigorous mountain sides and combining this idea into our proposal. We wanted to achieve a shape that not only looked interesting but contrasted from the landscape that it was surrounded in. We included this idea in the roof construction of the project. The materials were sourced locally and provided a low and effective solution and helped reduce the overall carbon footprint of the bus shelter. With a combination of wooden shingles and a timber frame construction the bus shelter was primarily focused on natural materials and its conventions. We wanted to move away form the traditional bus stop design of a roof and walls to something that was unique in its own way.

2015-21 Rerehi Whakarutu PNG_Page_1-small2015-21 Rerehi Whakarutu PNG_Page_2-small

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *